Welsh Corgi Pembroke

En viljesterk gjeterhund

Welsh Corgi Pembroke er den minste av gjeterhundene. Den har sin opprinnelse i Storbritannia der den ble brukt til å gjete kyr ved å nappe dem i bakbena. Dens bruksområde gjør den til en liten, men utrolig tøff og viljesterk hund som ikke lar seg vippe av pinnen. 

Welsh Corgi Pembroke er kanskje mest kjent for å være Dronning Elizabeth IIs mest trofaste følgesvenn. Hun eide og avlet flere kull gjennom sitt lange liv. 

Corgien er en ypperlig bruks- og familiehund. Den er smart og lærevillig. Den kommer i praktisk forpakning (liten) og er en hund som gjerne blir med på alt. Den trenger en konsekvent og vennlig oppdragelse da de kan bli svært oppfinnsomme om de kjeder seg.

Pelsen er tett og tykk med mye underull som den slipper 1-2 ganger i året. Det er derfor viktig å venne valpen til pelsstell fra den er liten. 

Helsemessig er rasen en frisk liten hund. Det finnes noe hofteleddsdysplasi og øyesykdommer på rasen, men dette er ikke utbredt. De fleste dør av alderdom eller kreft. Gjennomsnittlig levealder for rasen er 10 år og 5 måneder.

Vurderer du å skaffe deg en Welsh Corgi Pembroke bør du tenke over følgende:

  • Corgien lever lenge, 10-15 år er ikke unormalt.
  • Den røyter 1-2 ganger i året og krever noe pelsstell i denne perioden. I tillegg til ukentlig gjennombørsting resten av året.
  • Corgien trenger å bruke hodet sitt, gi den en jobb så den ikke finner på sin egen.
  • Er du konsekvent nok i hundetreningen din? Corgien trenger en bestemt og kjærlig leder.