Nyheter

Siste nytt fra Kennel Milkcreek

Corgi valper ventes!

13.11.23

Thali venter sitt andre kull med valper om ca tre uker. Hun er paret med Ch. Andval Lancelot (imp RU). Vi gleder oss masse til valpene kommer, og ut fra størrelsen på Thali kan det se ut som om det er mange valper i magen!

Valper født!

03.01.23
Tahli fødte fem søte små valper på selveste julaften! Vi er så glade for endelig å ha et corgikull i hus igjen og gleder oss masse til å følge de små de neste åtte ukene. Alle valpene er sterke og har næringsvett. Thali er en god mor og passer godt på alle barna sine.

HD-statistikk for Milkcreekhunder og andre helsenyheter

20.12.22
Som oppdrettere av rasehunder er det aller viktigst å avle frem sunne og friske hunder som våre valpekjøpere har glede av i mange år. Skjelettlidelser som hofte- og albueleddsdysplasi er sykdommer som kan være svært handicappende for hundene våre. Som oppdretter gjør vi vårt aller beste for å unngå at våre hunder utvikler eller arver disse sykdommene. Den beste måten å unngå dette på er å gi valpene godt underlag i valpekassa og i de fire første levemånedene, samt å avle på individer med høy HD-index og sunne hofter. Vi krever også at våre valpekjøpere får avlest sine valper når de er gamle nok slik at vi kan holde oss oppdatert og fortsette å avle frem sunne og friske hunder.

HD og AD er bare to av flere forskjellige sykdommer og plager vi er oppmerksomme på når vi avler. Vi fører egen statistikk på valper og hunder fra oss som er avlest. Hele 42 av de 58 av valpene vi har avlet frem de siste 9 årene er avlest for HD. Tusen takk til våre fantastiske valpekjøpere som bidrar til at vår jobb som oppdrettere blir litt enklere!

Allergi

Oro del Rey av Milkcreek har dessverre utviklet allergi. Han har mage- og tarmproblemer som symptomer. Manu bor i Finland og er registrert i deres EY-register (avlssperre). Ingen i hans nærmeste slekt har påvist allergi eller liknende symptomer. 

Bekreftet drektighet

20.12.22
Thali er bekreftet drektig og venter fem valper. Forventet fødsel er 25.12.22, så dette blir et ekte jule-kull.

Vi gleder oss masse til julegavene fra Finn og Thali og krysser fingrene for en fin fødsel.  

Oppdateringer på hjemmesiden

24.10.22
Flere av hjemmesidens sider har blitt oppdatert.
Det er laget egne sider for Welsh Corgi Pembroke og nyheter.
Valpeplaner for Spansk vannhund og Welsh Corgi Pembroke er lagt til. I tillegg er sidene for "våre tisper" på begge raser oppdatert.

Nye helseresultater

01.10.22
Flere Milkcreekhunder har den siste tiden blitt undersøkt for HD og AD med gode resultater.
I Blondie sitt kull (Royal-kullet) er 4/6 valper røntget fri for HD og AD.

Ny medeier i kennel Milkcreek

01.07.22
Fra og med 1. juli er Jenny Savio medeier av kennelen. Jenny har drevet med hund hele livet og har hatt Pyreneerhund, Australian Shepherd, Lagotto Romagnolo, Chihuahua, Volpino Italiano og Spansk vannhund. Hun er utdannet ringsekretær og er aktiv i Bamble hundeklubb som styremedlem og instruktør. Hun er også distriktskontakt Vestfold og Telemark for Spansk Vannhundklubb Norge.
Jenny har deltatt på flere kynologikurs, samt NKKs oppdretterskole.